Η Σιμόνα Χάλεπ είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Οκτώβριο του 2022 και από τότε περίμενε να μάθει την ποινή της που είναι τελικά αποκλεισμός τεσσάρων ετών από κάθε διοργάνωση στο τένις, με τη Ρουμάνα να ετοιμάζεται να προσφύγει στο CAS.

Η Χάλεπ, η οποία είναι 31 ετών, υπήρξε κάποτε το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και έχει κατακτήσει δύο Grand Slam αλλά η καριέρα της οδεύει προς άδοξο τέλος μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε.

Από τον Οκτώβριο του 2022 η Ρουμάνα τενίστρια περίμενε από τη Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Τένις να ανακοινώσει την απόφαση για την ποινή της και τελικά αυτή η ανακοίνωση ήρθε τώρα και κάνει λόγο για αποκλεισμό τεσσάρων ετών.

Με δεδομένη και την ηλικία της, όπως καταλαβαίνει κανείς, η Χάλεπ βλέπει το τέλος να έρχεται αλλά αυτό είναι κάτι που δεν της αρέσει, αφού εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αθώα. Έτσι, ετοιμάζεται με τους νομικούς της για προσφυγή στο CAS με στόχο τη μείωση της ποινής ώστε να ελπίζει πραγματικά ότι μια μέρα θα εμφανιστεί ξανά σε κάποιο μεγάλο τουρνουά.