Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης για να δικαστεί για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών στις οποίος φέρεται να «πρωταγωνιστεί».

Έχοντας τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας μάσκα για τον κορονοιό ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης οδηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης πολιορκήθηκε από δημοσιογράφους χωρίς, ωστόσο, να κάνει κάποια δήλωση για τις βαρύτατες κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς που αντιμετωπίζει.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του αν και υποστήριξε πως «επιθυμούμε διακαώς την διεξαγωγή της δίκης» διευκρίνισε πως θα ζητήσει διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

«Να κάνουμε δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν είναι αθώος να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να τιμωρηθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει θέμα άμεσης εκδίκασης καθώς το 18μηνο προσωρινής κράτησης λήγει σε έξι μήνες.

Δώδεκα μήνες μετά την προφυλάκιση του αναμένεται να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους νεαρούς άνδρες που τον καταγγέλλουν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κάθετε, ήδη, στο εδώλιο ενώ οι τρεις από τους καταγγέλλοντες βρίσκονται στο δικαστήριο και ο τέταρτος άνδρας, που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό, σύμφωνα με πληροφορίες , θα προσέλθει την ημέρα της κατάθεσης του.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την διακοπή ή ακόμη και αναβολή της δίκης έχουν οι δικαστές οι οποίοι θα κρίνουν το σχετικό αίτημα, στην περίπτωση που τεθεί.

Μιλώντας στο Newsbeast ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος δύο εκ των τεσσάρων ανδρών που κατηγορούν τον Λιγνάδη για βιασμό (ενός ανήλικου κι ενός ενήλικου), λέει πως σε κάθε περίπτωση τα θύματα είναι «εδώ, έτοιμα να μιλήσουν».