Τον επίλογο της δράσης της αποκαλούμενης «Greek Mafia», με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού και βασικό πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, έγραψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάζοντας, από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη, 12 από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους.
Στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκαν αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις , εκρήξεις ενώ η μεγαλύτερη ποινή, των 20 ετών, επιβλήθηκε στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστό.
Το δικαστήριο, μάλιστα, αναγνώρισε στον βαρυποινίτη το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς συνεκτιμώντας το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Στον συγκατηγορούμενό του, Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος επίσης εμφανίζεται να είχε κομβικό ρόλο, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «Greek Mafia» των φυλακών κρυβόταν πίσω από τις επιθέσεις σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη και της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, η οποία ανέβηκε στην έδρα για να δικάσει την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με κεντρικό πρόσωπο και πάλι ο Παναγιώτης Βλαστός.
Στην οργάνωση… χρεώνονται και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του με στόχο, σύμφωνα με την κατηγορία, να υποκύψει ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών στον εκβιασμό που δεχόταν ώστε να του αποσπάσουν χρήματα που θεωρούσαν ότι είχε καρπωθεί από «μίζες» των εξοπλιστικών.
Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της οργάνωσης με αφορμή την μαρτυρία της εξαδέλφης του βαρυποινίτη, Λίτσας η οποία φέρεται να διαχειριζόταν χρήματα που έμπαιναν στο ταμείο από τις «βρώμικες δουλειές».
Η σχέση των άλλοτε αγαπημένων συγγενών φαίνεται να διερράγη όταν ο Παναγιώτης Βλαστός την κατηγόρησε ότι «άρπαξε» 1,5 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.
Η γυναίκα φέρεται να εξελίχθηκε στο «βαθύ λαρύγγι» των αρχών που ακολουθώντας τα στοιχεία που τους έδωσε έφτασαν στην σύλληψη των μελών της οργάνωσης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη πως συνέβαλε στην αποκάλυψη του κυκλώματος και την καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών.
Από το σύνολο των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν στην φυλακή επέστρεψε μόνο ο Παναγιώτης Βλαστός καθώς για τους υπόλοιπους έγινε δεκτό το αίτημα για αναστολή στην έφεση.
Οι δικαστές απάλλαξαν 14 από τους κατηγορούμενους που κάθισαν στον εδώλιο αφού σε κάποιες περιπτώσεις, από την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψε ότι συμμετείχαν στην οργάνωση ενώ σε άλλες διαπιστώθηκε ότι οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν παραγραφεί.