Τον επίλογο σε υπόθεση ληστείας και δολοφονίας 29χρονου ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στη Θεσσαλονίκη, έγραψε ο Άρειος Πάγος επικυρώνοντας με τη «σφραγίδα» του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 12 ετών που επιβλήθηκε σε 44χρονο αλβανικής καταγωγής , 17 χρόνια μετά το έγκλημα.
Ο 44χρονος, μαζί με δυο συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, τον Νοέμβριο του 2003 είχε στήσει ενέδρα στον άτυχο 29χρονο στην πιλοτή του σπιτιού του. Στόχος ήταν οι εισπράξεις του σαββατοκύριακου και για το λόγο αυτό οι δράστες τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ.
Όταν το θύμα είδε τον δράστη να τον απειλεί με το όπλο του αντέδρασε και πιάστηκαν στα χέρια. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί δυο πυροβολισμούς στο στήθος από απόσταση περίπου 70 εκατοστών.
Η λεία ήταν 4.000 ενώ ήταν τέτοια η βιασύνη των τριών δραστών να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος που δεν αντιλήφθηκαν πως το θύμα είχε στην τσέπη του ακόμη 2.500 ευρώ.
Η αποτρόπαια δολοφονία έμεινε ανεξιχνίαστη για έξι ολόκληρα χρόνια με τις αρχές να έχουν στη διάθεση τους μόνο ένα «ορφανό» δακτυλικό αποτύπωμα. Η ταυτοποίηση αυτού του αποτυπώματος οδήγησε, τον Απρίλιο 2009, στην σύλληψη του 44χρονου ο οποίος εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο να οπλοφορεί. Ο 44χρονος παραδέχτηκε πως συμμετείχε στην ενέδρα θανάτου αλλά επιχείρησε να αποδώσει στον εαυτό του δεύτερο ρόλο. Ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως το όπλο του εκπυρσοκρότησε καθώς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον νεαρό και επέμεινε ότι δεν ήταν εκείνος που πήρε το τσαντάκι με τα χρήματα. Μάλιστα, στην απολογία του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καρπώθηκε τα χρήματα κάποιος από τους δυο συνεργούς του.
Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν έπεισαν τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης οι οποίοι τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον κάθειρξη 12 ετών για ληστεία από κοινού.
Ο 44χρονος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ωστόσο, απέρριψε την αίτηση του ως αβάσιμη στο σύνολό της ενώ είπε «όχι» και στο αίτημα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.