Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές έχει γνωστοποιήσει από χθες ο άνδρας που φέρεται να είναι ο δράστης του φονικού στο Λασίθι, με νεκρό έναν 73χρονο και τον γιο του στην Εντατική.

Σε επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με τον δικηγόρο του δράστη κ. Γιώργο Στειακάκη χθες, ο ίδιος ενημέρωσε πως ο πελάτης του είναι έτοιμος να παραδοθεί.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, αφενός η παράδοση απαιτείται να γίνει με τρόπο ασφαλή και χωρίς να προκληθούν έκτροπα, αφετέρου ο δικηγόρος του έχει επικοινωνήσει και έχει επιβεβαιώσει τις προθέσεις του για παράδοση, μιλώντας τόσο με τον ίδιο όσο και με συγγενικά του πρόσωπα.

Πώς έγινε το φονικό

Όλα συνέβησαν στις 6 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας όταν 73χρονος κτηνοτρόφος με τον 45χρονο γιο του και τον 53χρονο γαμπρό του βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο του ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή Περάμπελα στις Κουρούνες του νομού Λασιθίου.

Οι τρεις άνδρες κάποια στιγμή είδαν τον 43χρονο να τους πλησιάζει με το αγροτικό του όχημα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο κι αφού έκαναν μία έντονη συζήτηση για κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν ο 43χρονος έβγαλε την καραμπίνα κι άρχισε να πυροβολεί σκορπίζοντας τον θάνατο.

Ο 73χρονος έπεσε νεκρός ενώ ο 45χρονος γιος του δέχθηκε μία σφαίρα στην κοιλιά και έπεσε αιμόφυρτος. Ο 53χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια.

Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης μπήκε στο αγροτικό του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το όχημά του εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα.