Προϊόντα κλοπών αποτελούσαν τα κοσμήματα που διέθεταν μέσω ενεχυροδανειστηρίου της Θήβας ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 45χρονος από την Αλβανία, οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο.

Από τους αστυνομικούς αναζητούνται επιπλέον για να συλληφθούν, η 35χρονη ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου και ένας αποδέκτης των τιμαλφών, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

kem1

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε ο 45χρονος να βγαίνει από το ενεχυροδανειστήριο και να έχει στην κατοχή του αυτοσχέδιο φάκελο, που περιείχε διάφορα τιμαλφή. Ο φάκελος είχε ως αποδέκτη Έλληνα στην περιοχή των Αθηνών και τον είχε μόλις παραλάβει από τον υπάλληλο της επιχείρησης, προκειμένου να προβεί στην αποστολή του, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ενεχυροδανειστήριο, εντοπίστηκε ο 39χρονος ως υπάλληλος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε εργαζόταν χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και για τα τιμαλφή, δεν είχε προβεί στην απαιτούμενη καταχώρηση τους, στο ειδικό βιβλίο της επιχείρησης. Επίσης, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των υλικών με τα οποία είχε κατασκευαστεί ο αυτοσχέδιος φάκελος.

kem2

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, όπου διέμενε και ο 45χρονος, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων και επάργυρων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Επίσης, στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλαστή άδεια παραμονής και πλαστή ελληνική άδεια ικανότητας οδηγήσεως, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η εγκληματική τους δραστηριότητα και να εντοπισθούν οι νόμιμοι κάτοχοι των εν λόγω αντικειμένων. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.