Ένας 48χρονος Έλληνας, ένας 27χρονος Αφγανός και ένας 36χρονος Ιρακινός συνελήφθησαν στις 17 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, για διευκόλυνση εξόδου και παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ειδικότερα, ο 48χρονος με την ιδιότητα του οδηγού λεωφορείου από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες, κατελήφθησαν να συντονίζουν και να επιβιβάζουν σε λεωφορείο πλήθος αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εξακριβώθηκε ότι 20 εκ των επιβατών, διαφόρων υπηκοοτήτων, ήταν κάτοχοι πλαστών Υπηρεσιακών Σημειωμάτων και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε τα πλαστά Υπηρεσιακά Σημειώματα τα είχαν χορηγήσει στους αλλοδαπούς οι τρεις διακινητές, με σκοπό να εξαπατήσουν τις Αρχές ως προς την υπηκοότητά τους και να αποπειραθούν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί διευκόλυνσης παράνομης εξόδου και παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.