Οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο 18χρονοι Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι δύο 18χρονοι, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών:

– Στις 7.9.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

– Στις 11/14.9.2015, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ποσότητα λαδιού.

– Στις 4.10.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.

– Στις 6.10.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο.

– Στις 8/9.10.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κόσμημα.

– Στις 12.10.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα, είδος ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές.

– Στις 18.10.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κόσμημα.

– Στις 22.10.2015 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 22.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.