Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του 52χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών στην Ηλεία το μεσημέρι της Τρίτης (20/6). Ο άνδρας εκτελέστηκε εν ψυχρώ πισώπλατα από έναν 82χρονο για τα παραστρατημένα γίδια.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε ένα ύψωμα στη θέση «Λούτσες» του οικισμού Ράχη της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας Λασιώνος, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του θύματος οι δύο άνδρες είχαν προηγούμενα. «Παλιά τον είχε βγάλει κλέφτη, τον είχε συκοφαντήσει τον αδερφό μου…» είπε χαρακτηριστικά.

«Τον εκτέλεσε από τα δύο μέτρα, σχεδόν εξ επαφής… Μετά στράφηκε σε εμένα, αλλά δεν πρόλαβε και πήρα την καραμπίνα» επεσήμανε.

Τα παραστρατημένα γίδια η αφορμή

Σύμφωνα με το ilialive.gr ο 82χρονος ανάγκασε το θύμα να έρθει στο χωράφι του.

Όπως λέει ο αδερφός του θύματος, ο ίδιος βρισκόταν εκεί νωρίτερα, όταν πέρασαν από εκεί τα γίδια και ο 82χρονος, τα έβαλε με τον 52χρονο, τον οποίο και φέρεται να εξύβρισε για το θέμα αυτό.

Μετά από λίγο η διαμάχη συνεχίστηκε στο χωράφι με τα δύο αδέρφια να είναι αντιμέτωπα με τον δράστη είχε έντονο διάλογο με το μετέπειτα θύμα.

«Ποια ζημιά σου έκαναν τα γίδια; Να στην πληρώσω» φέρεται να είπε το θύμα. «Έχεις πει πολλά για μένα, με έχεις πει κλέφτη, μου έχεις κάνει πολλά. Τι να σου πω. Άμα είναι να με σκοτώσεις, σκότωσε με» αυτά φέρονται να ήταν τα τελευταία λόγια του θύματος.

Τότε ο 52χρονος γύρισε την πλάτη του να φύγει και ο 82χρονος τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο φορές. Τα σκάγια τον πέτυχαν στη μέση και στη δεξιά πλευρά. Σωριάστηκε στο έδαφος και ξεψύχησε αμέσως.

Βίντεο από το σημείο που έπεσε νεκρός ο 52χρονος

Ο 82χρονος προσπάθησε να πετύχει και τον αδερφό του θύματος με το όπλο, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ο άνδρας κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Ο ηλικιωμένος κινήθηκε προς το σπίτι του. Στη διαδρομή σύμφωνα με τον αδερφό του θύματος, φέρεται να αντιλήφθηκε τι είχε κάνει.

Ο αδερφός προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα πιστεύοντας πως μπορεί να γλιτώσει. Τα ματωμένα ρούχα του, μαρτυρούν την αγκαλιά που τον πήρε, την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή.

Έπειτα κάλεσε την Αστυνομία, που έφτασε στο σημείο με δυνάμεις από το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και την Ασφάλεια Αμαλιάδας, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας Γιώργου Σωτηρόπουλου.

Η σύλληψη του δράστη δεν άργησε να ακολουθήσει. Οι Αρχές από εκεί και ύστερα αναζήτησαν τις λεπτομέρειες του εγκλήματος αλλά και τα βαθύτερα αίτια.

Λίγο αργότερα έφτανε στο σημείο ο αδερφός του δράστη που φάνηκε συντετριμμένος μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Το σπίτι του ήταν μόλις λίγα μέτρα από στο σημείο του φονικού.

Στην πλαγιά του λόφου που έγινε το φονικό, άρχισαν να καταφτάνουν συγγενείς του θύματος και συγχωριανοί. Κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί πως έφυγε ο άνθρωπος τους.

Δείτε τις δηλώσεις του αδερφού του θύματος