Παρά τα οικονομικά του προβλήματα και την ανεργία που κάνει όλο και πιο δύσκολη την καθημερινότητά του, ένας 49χρονος άνδρας βρήκε και παρέδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη ένα τσαντάκι με 4.000 ευρώ, κάνοντας ένα απρόσμενο χριστουγεννιάτικο δώρο στον ηλικιωμένο που τα είχε χάσει στη Θεσσαλονίκη.

«Δε μου πέρασε καν από το μυαλό να ανοίξω το τσαντάκι για να δω τι περιείχε. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι έπρεπε να το παραδώσω αμέσως στην Αστυνομία. Ελπίζω η πράξη αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους, αλλά και για τον 8χρονο γιο μου», λέει ο Γιώργος Αρσενίου.

Το τελευταίο διάστημα εργάζεται μόνο δύο Σαββατοκύριακα το μήνα ως οδηγός σε ταξί, όπως δημοσιεύει ο Αγγελιοφόρος, καλύπτοντας τα ρεπό των άλλων ταξιτζήδων, ενώ παράλληλα αναζητά απεγνωσμένα μία σταθερή εργασία.

Σε ένα από τα δρομολόγια που έκανε πριν από μερικές ημέρες παρέλαβε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. «Τους πήρα από την πιάτσα της Καμάρας και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στον Εύοσμο. Ηταν ευχάριστοι άνθρωποι. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδρομής κάναμε και καλαμπούρι για τον καιρό», εξηγεί ο κ. Αρσενίου. Αναφέρει, ακόμη, χαρακτηριστικά ότι, μόλις άφησε το ζευγάρι στον προορισμό του, πήγε να δει για λίγο το γιο του πριν επιστρέψει και πάλι στη δουλειά. «Οταν μπήκα στο ταξί, διέκρινα στο πίσω κάθισμα ένα μικρό τσαντάκι, πιθανότατα αντρικό. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα και το παρέδωσα στο Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου. Εκεί ο αστυνομικός το άνοιξε για να βρει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τον οποίο και ειδοποίησε αμέσως», λέει ο κ. Αρσενίου.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο ηλικιωμένος που είχε χάσει το τσαντάκι έφτασε στο τμήμα, μην μπορώντας να πιστέψει στην καλή του τύχη. Μάλιστα, όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ακόμη ήταν σοκαρισμένος γιατί νόμιζε ότι έχασε τα χρήματα, ενώ δεν είχε προλάβει καν να δηλώσει το περιστατικό στις αρχές. «Τότε μόνο μάθαμε ότι το τσαντάκι περιείχε 4.000 ευρώ, αλλά και εξετάσεις από γιατρούς, καθώς και έγγραφα που ήταν σημαντικά για το συγκεκριμένο άτομο», προσθέτει ο 49χρονος και δηλώνει ικανοποιημένος που μπόρεσε με αυτήν του την πράξη να κάνει χαρούμενο ένα συνάνθρωπό του.

«Δε σταμάτησε να με ευχαριστεί. Ηταν πολύ ενθουσιασμένος και θέλησε να μου κάνει δώρο 100 ευρώ για το καλό που του έκανα. Ελπίζω αυτό να γίνει παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους», εξηγεί ο κ. Αρσενίου, ο οποίος αργότερα πληροφορήθηκε ότι ο άνθρωπος που έχασε το τσαντάκι ήταν παλιός συνεργάτης του πατέρα του. «Εύχομαι να ξαναμιλήσουμε στις γιορτές για να ανταλλάξουμε ευχές», προσθέτει χαμογελώντας.