Η εικόνα της «ψύχραιμης μητέρας» ήταν αυτή που μετέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα αναφερόμενη στη στιγμή που είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το δωμάτιο στο Καραμανδάνειο όπου οι γιατροί έδωσαν «μάχη» για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα.
«Όταν βγήκε το παιδί με το φορείο η μητέρα ήταν έξω από το δωμάτιο. Βγαίναμε από την ανάνηψη …» ανέφερε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογία της;
Μάρτυρας: Μια ψύχραιμη μητέρα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως είδε το παιδί μια ημέρα μετά της εισαγωγή του στο νοσοκομείο, στις 9/4/2021 , προκειμένου να διερευνηθεί πιθανό επεισόδιο σπασμών. Αν και η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν καλή , σύμφωνα με τη μάρτυρα , αποφασίστηκε να μην της δώσουν εξιτήριο μετά από ένα επεισόδιο εμετού. «Ήταν ένα παιδί που συνεργαζόταν …» είπε και περιέγραψε πως η Τζωρτζίνα «παρακολουθούσε κάποιο παιδικό πρόγραμμα και όταν έκανα σχόλιο χαμογέλασε». «Την επόμενη που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλευρό της Τζωρτζίνας εκείνο το πρωινό της Κυριακής, πριν την ανακοπή, ήταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τα λόγια του όταν τον ενημέρωσε ότι όλα πάνε καλά.
«Ο μπαμπάς (σ.σ. Μ. Δασκαλάκης) μου είπε ότι “έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται”» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα , προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε , είμαστε από πάνω…».
Η γιατρός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης, είπε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία.
«Του μετέφερε ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει χόλντερ» σημείωσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει». «Συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε» διευκρίνησε.