Εδώ και τρεις Παρασκευές τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί πέντε διαρρήξεις, με τους αγνώστους να ανοίγουν τα σπίτια παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι Βελεστινιώτες είναι αναστατωμένοι και φοβούνται πλέον ακόμα και τη σκιά τους…

Οι διαρρήξεις εκτός από την ίδια μέρα, κάθε Παρασκευή δηλαδή, σημειώνονται και στο ίδιο χρονικό διάστημα, μεταξύ έξι και οκτώ το απόγευμα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν από τα σπίτια τους, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη Παρασκευή οι επιτήδειοι ήταν πιο… δραστήριοι και άνοιξαν τρία συνολικά σπίτια, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο με λοστό.

Ο πρώτος στόχος ήταν ένα σπίτι νιόπαντρου ζευγαριού, στην πορεία οι άγνωστοι μπήκαν σε ένα σπίτι ενός ζευγαριού συνταξιούχων ενώ ο τρίτος στόχος ήταν μια τριμελής οικογένεια. Οι άλλες δύο διαρρήξεις σημειώθηκαν τις επόμενες δύο Παρασκευές αντίστοιχα και στη μία στόχος ήταν το σπίτι μια τετραμελούς οικογένειας.

Να σημειωθεί πως οι άγνωστοι αποσπούσαν από τα σπίτια κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά που έβρισκαν και δεν έπαιρναν ηλεκτρικές συσκευές ή άλλα αντικείμενα.

Οι κάτοικοι του Βελεστίνου είναι φοβισμένοι μετά τα συνεχή κρούσματα και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. «Πραγματικά όλες οι συζητήσεις εδώ στο Βελεστίνο είναι για τις διαρρήξεις που γίνονται, γιατί πλέον είναι πολύ συχνές και έχουν γίνει σχεδόν σύστημα» λέει ο Γιώργος Παπαδάμ και προσθέτει πως «οι κάτοικοι φοβούνται πια ακόμα και τη σκιά τους».

Οι Βελεστινιώτες ανησυχούν πλέον με τον παραμικρό θόρυβο ότι κάποιος θα μπει στα σπίτια τους, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως η πληρέστερη αστυνόμευση της περιοχής είναι πάγιο αίτημα του δήμου εδώ και πολλά χρόνια, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μπαράζ διαρρήξεων στο Βελεστίνο.