Με ολιγοήμερη διακοπή ξεκίνησε η δίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 07:30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύντομες δηλώσεις έκαναν έξω από τα Δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες. «Τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια, για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη ξέρει». Ο πατέρας του, όταν ρωτήθηκε για την έναρξή της δίκης, είπε: «ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».

Έξω από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκε μικρή μερίδα οπαδών του Άρη, ομάδας που υποστήριζε ο Άλκης Καμπανός, και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=931bGWr-2vU&t=2s

Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.