Αιφνιδιαστική έρευνα σε καφενείο πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί του τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψαν παράνομο πρακτορείο στοιχημάτων. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω κατάστημα διεξάγονταν παράνομα στοιχήματα μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού σε ιστοσελίδα εταιρίας στοιχημάτων. Οι ιστοσελίδες αυτές έδιναν τη δυνατότητα στους δράστες να στοιχηματίζουν χρηματικά ποσά σχετικά με τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων.

Οι συλληφθέντες είναι ο 42χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και ένας αλλοδαπός πελάτης. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του καφενείου. Οι εμπλεκόμενοι στα παράνομα στοιχήματα αντιμετωπίζουν κατηγορίες της παράβασης του Νόμου «περί Ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ» και άλλων συναφών διατάξεων, του Νόμου «περί Παιγνίων» και Υγειονομικών Διατάξεων.

Από την έρευνα των αστυνομικών στον ηλεκτρονικό λογαριασμό που διέθεταν προέκυψαν στοιχεία για καθημερινή κίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω πιστωτικής κάρτας του υπεύθυνου του καταστήματος και ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, συνολικού ύψους 32.193 ευρώ, για την περίοδο από 29 Σεπτεμβρίου 2010 έως και την 11η Δεκεμβρίου 2010.

Ακόμη, κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιούσαν, ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με ειδικό λογισμικό και σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά και 9 δελτία στοιχήματος για ποδοσφαιρικούς αγώνες ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, συνολικής χρηματικής αξίας 287 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε μια απόδειξη όπου αναγράφονταν το ιστορικό παράνομου στοιχήματος δύο ημερών, συνολικού ποσού 1.107 €, τριάντα δύο σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος από 29-9-2010 μέχρι και 11-12-2010, ύψους 32.193 €, πέντε σελίδες με κερδισμένα στοιχήματα, ημερολόγιο με το πελατολόγιο και το χρηματικό ποσό των 655 ευρώ, προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.