Ενώ φαίνεται πώς το θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, οδεύει προς το τέλος, νέες πληροφορίες για τη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας και την ανακοπή που οδήγησε στην τετραπληγία της, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η περιπέτεια της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, με τη μητέρα της να ενημερώνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι το κορίτσι πάθαινε σπασμούς. Υπεβλήθη σε μια σειρά από νευρολογικές εξετάσεις, δίχως πάντως οι γιατροί να εντοπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα ανησυχητικό επεισόδιο.
Πηγές από την Πάτρα περιέγραψαν μιλώντας χθες στην «Καθημερινή» ότι όταν έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι η 9χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο, εκείνη αντέδρασε έντονα ζητώντας ουσιαστικά την παράταση της νοσηλείας της. Τελικά, το κορίτσι λόγω και κάποιων ενοχλήσεων στην κοιλιά παρέμεινε στο Καραμανδάνειο, με τους γιατρούς να τοποθετούν προληπτικά monitor για να παρακολουθούν τη λειτουργία της καρδιάς της, ενώ της χορήγησαν και οξυγόνο.
«Πρέπει να ήταν νεκρή για περίπου 5 λεπτά πριν τη βρουν οι γιατροί»
Ένα πρωί, στο διάστημα που παρέμενε νοσηλευόμενη στο Καραμανδάνειο και ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου την είχαν εξετάσει διαπιστώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία της, η μητέρα της 9χρονης ενημέρωσε νοσηλεύτριες και γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Εκείνοι πήγαν στον θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν το κορίτσι ουσιαστικά νεκρό, καθώς μόνο ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το κορίτσι επανήλθε στη ζωή. Με τον εγκέφαλό της πάντως να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική.
«Πρέπει να ήταν νεκρή για περίπου 5 λεπτά πριν τη βρουν οι γιατροί. Σε διαφορετική περίπτωση η ανάνηψή της δεν θα ήταν τόσο δύσκολη», δήλωσε χθες ιατρική πηγή.
Η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο όπου παρέμεινε για ενάμιση μήνα. Της έγιναν εξετάσεις δίχως ευρήματα ενώ, όπως εξηγούν ιατρικές πηγές, δεν χρειάστηκε καρδιοτόνωση, διαδικασία που ακολουθείται σε ασθενείς με εγγενή καρδιολογικά προβλήματα. Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι όταν η 9χρονη πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας, επανήλθαν οι αρρυθμίες και τα περιστατικά βραδυκαρδίας. Ιατρικές πηγές σημειώνουν με νόημα ότι η μητέρα της ήταν αυτή που ζήτησε η κόρη της να μεταφερθεί σε μονόκλινο δωμάτιο, καθώς και ότι το προσωπικό του νοσοκομείου θορυβημένο από την υπόθεση συζήτησε το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας, κάτι που πάντως δεν συνέβη. Αντ’ αυτού ζητήθηκε από τη μητέρα της να βιντεοσκοπεί τις ενδείξεις στο monitor κάθε φορά που το παιδί εμφάνιζε συμπτώματα βραδυκαρδίας.
Ακολούθως, η 9χρονη μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να της τοποθετηθεί βηματοδότης. Επιπλέον, υπεβλήθη σε εξετάσεις από τις οποίες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πάσχει από γενετικές παθήσεις που θα μπορούσαν να ενοχοποιηθούν για αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά.
Τελικά, η άτυχη Τζωρτζίνα κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με την αιτία θανάτου της να παραμένει αδιευκρίνιστη. Ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε τη νεκροψία, δεν κατάφερε να προσδιορίσει την αιτία του θανάτου της 9χρονης, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.