Για σωματική βλάβη από αμέλεια μήνυσαν έναν παιδίατρο στη Ρόδο οι γονείς ενός 16χρονου που υποβλήθηκε σε αφαίρεση όρχη. Στις 22 Ιανουαρίου ο έφηβος ξύπνησε με πόνο στη βουβωνική χώρα και δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο.
Πήγανε στον παιδίατρο και εκείνος, αφού τον εξέτασε με ψηλάφηση αλλά και με χρήση υπερηχογραφήματος, διέγνωσε ότι έπασχε από βουβωνοκήλη, η οποία δεν έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης. Μάλιστα έδωσε στη μητέρα βεβαίωση προκειμένου να δικαιολογήσει τις απουσίες της ίδιας ημέρας στο σχολείο και συνέστησε στον γιο της να βελτιώσει την διατροφή του και να χάσει βάρος προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Διαφορετικά θα αναγκαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργείο σε πέντε με δέκα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά και επί λέξει, ισχυρίζονται ότι τους είπε, χωρίς να δώσει καμία άλλη σχετική οδηγία ούτε να κάνει καμία άλλη σύσταση.
Τις επόμενες μέρες 16χρονος συνέχισε να πονά, ενώ ο παιδίατρος καθησύχαζε τους γονείς ότι όλα είναι καλά. Εκείνοι αποφάσισαν την επόμενη μέρα να επισκεφτούν έναν χειρούργο-ουρολόγο, ο οποίος εξέτασε το παιδί και βρήκε διόγκωση και ήπια ερυθρότητα του αριστερού όρχι. Εξήγησε στη μητέρα ότι πιθανότατα πάσχει από συστροφή αριστερού όρχεως και όχι από βουβωνοκήλη, πάθηση η οποία χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Πρότεινε άμεση χειρουργική διερεύνηση και αντιμετώπιση σε ιδιωτική κλινική στην οποία αυτός χειρουργεί, αλλά οι γονείς δεν είχαν τα χρήματα να την κάνουν.
Ο γιατρός παρέπεμψε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για άμεση αντιμετώπιση, ενώ παράλληλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εφημερεύοντα ιατρό του τμήματος χειρουργικών επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου, τον οποίον ενημέρωσε για την φύση και το επείγον του περιστατικού αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου.
Το χειρουργείο
Στην συνέχεια, η μητέρα μετέφερε το παιδί στο τμήμα χειρουργικών επειγόντων περιστατικών, όπου μετά από εξέταση και υπερηχογράφημα όρχεων διαπιστώθηκε πιθανή συστροφή αριστερού όρχεως και αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Εκεί διαπιστώθηκε πλήρης συστροφή του αριστερού όρχεως με καθολική νέκρωση, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ορχεκτομή και καθήλωση του δεξιού όρχεως.
Μετά την χειρουργική επέμβαση, παρέμεινε νοσηλευόμενος για δύο μέρες στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα λαμβάνοντας αντιβιοτική και αναλγητική αγωγή για δέκα μέρες, ενώ ο θεράπων ιατρός συμβούλευσε να αποφεύγει τις αθλητικές δραστηριότητες για ένα μήνα.
Το παιδί υπεβλήθη σε εξέταση σπερμοδιαγράμμαχος και ορμονολογικές εξετάσεις από μικροβιολόγο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί σοβαρή βλάβη σχετικά με την γονιμότητά του, ενώ έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτικό σκεύασμα.