Ένα πολύ περίεργο περιστατικό το οποίο συνέβη νωρίς το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής. Όλα συνέβησαν στο Άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, εκεί όπου ένας 20χρονος μαζί με δύο φίλους του κάθονταν σε ένα παγκάκι και συζητούσαν.

Ομάδα κουκουλοφόρων νεαρών (σ.σ. ενδεχομένως ανάμεσα τους να υπήρχαν και ανήλικοι) τους πλησίασε με επιθετικές διαθέσεις και τους ρώτησε «τι ομάδα είστε;». Ο εικοσάχρονος απάντησε ότι δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και ζήτησε να τους αφήσουν ήσυχους, κάτι που προκάλεσε την οργή των κουκουλοφόρων ένας εκ των οποίων τον χτύπησε με ένα βεγγαλικό στο κεφάλι και τον τραυμάτισε ελαφρά. Στη συνέχεια οι δράστες της επίθεσης τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι νεαροί κατήγγειλαν το περιστατικό στην Άμεση Δράση.

Παρά την κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των κουκουλοφόρων, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το κίνητρο των κουκουλοφόρων να ήταν ληστεία και να έγινε η προσέγγιση με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. οπαδική ερώτηση).