Ολοένα και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το κύκλωμα που πραγματοποιούσε παράνομες ελληνοποιήσεις και εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Στο κύκλωμα φέρεται πως υπάρχει και «άρωμα» Κρήτης καθώς σε αυτό φέρονται να εμπλέκονται τρεις ένστολοι του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr οι εν λόγω αστυνομικοί που ανήκουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα και εντός της ημέρας.

Τα εν λόγω άτομα κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υπηρετούν σε πόστα «κλειδιά», ακόμα και σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα του νομού αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος ήταν επ’ ακριβώς ο ρόλος του καθενός στο κύκλωμα.

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομία βρέθηκε επίσης και η πρόσφατη υπόθεση με την έκδοση ταυτότητας σε αλλοδαπό στο Α.Τ. Πλατανιά, με τα στοιχεία όμως να δείχνουν ότι όλα έγιναν νομότυπα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός διωκόταν διεθνώς για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα κλοπιμαία

Σημειώνεται πως στο γραφείο διοικητή τμήματος ασφαλείας Δυτικής Αττικής και ειδικότερα στο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκαν πάνω από 320.000 ευρώ. Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε κακοποιούς με πλάστες ταυτότητες.

Επίσης στη δικογραφία των 8.000 σελίδων συμπεριλαμβάνεται μια 34χρονη αστυνομικός, η οποία είναι πρώην συνδικαλίστρια στη Δυτική Αττική και σύζυγος του διοικητή Ασφαλείας εκεί όπου εντοπίστηκαν οι 320.000 ευρώ.

Η «ταρίφα» των 30.000 ευρώ

Το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί ζητούσε για κάθε ελληνοποίηση το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το 2013 και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι έχει αποκομίσει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.