Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία κατηγορείται ο 35χρονος μητροκτόνος, ο οποίος χθες τα ξημερώματα δολοφόνησε την 54χρονη μητέρα του στο Αγρίνιο και τραυμάτισε την 81χρονη γιαγιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, ο κατηγορούμενος, περίπου 40 λεπτά μετά την μεταφορά του στον Εισαγγελέα, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, αφού πρώτα πήρε προθεσμία να απολογηθεί γύρω στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

Ο άνδρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και έχει καταδικαστεί για υποθέσεις ληστείας στο Αγρίνιο το 2012 και βιασμού στα Ιωάννινα το 2013.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Το τραγικό συμβάν στο σπίτι της μητέρας του στο Αγρίνιο συνέβη μετά από καβγά που είχε μαζί της, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος. Σημειώνεται πάντως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που χειροδικούσε σε βάρος της, αφού κατά του 35χρονου είχαν κατατεθεί μηνύσεις από την μητέρα το 2015 και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της ίδιας αλλά και της γιαγιάς του.

Ο 35χρονος αφέθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου από τις Φυλακές Κορυδαλλού, στην ψυχιατρική πτέρυγα των οποίων κρατούνταν, και ενώ κατά το παρελθόν είχε εγκλειστεί τέσσερις φορές συνολικά σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Η 81χρονη γιαγιά του συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εγγονό της.