Εντάλματα σύλληψης σε βάρος επτά ανδρών που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της βάναυσης επίθεσης σε μετανάστες στο Λασίθι είχαν εκδοθεί από την εισαγγελία, ωστόσο αυτά ανακαλέστηκαν και στη συνέχεια επανεκδόθηκαν, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε δικαστικό θρίλερ.

Όπως μετέδωσε η ertnews.gr, ενώ η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, στην εισαγγελία Λασιθίου είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, είχε καταλήξει στην ανακρίτρια και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ένα δικονομικό θέμα έφερε τα πάνω κάτω.

Ο λόγος ήταν ότι στην δικογραφία, δεν είχαν συμπεριληφθεί οι προανακριτικές απολογίες των 7 φερόμενων ως δραστών οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργο Κοκοσάλη, δεν αναζητήθηκαν καν από τις αστυνομικές αρχές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δικογραφία να επιστρέψει στο εισαγγελικό γραφείο και η υπόθεση να καταλήγει στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να κηρύξει απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των επτά ανδρών λόγω έλλειψης της αναγκαίας προδικασίας. Μετά την εξέλιξη αυτή τα εντάλματα σύλληψης ανακλήθηκαν.

Με ταχύτατες διαδικασίες πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr, το πρόβλημα ξεπεράστηκε και σχηματίστηκε νέα δικογραφία για την οποία μέσα σε 24 ώρες ασκήθηκε και πάλι ποινική δίωξη σε βάρος των 7 νεαρών ενώ ακολούθησε η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ετοιμάζονται για ένσταση με την οποία θα ζητούν την απόλυτη ακυρότητα της ποινικής διαδικασίας και ταυτόχρονα θα προβούν σε αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Σε βάρος των επτά νεαρών έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.