Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς οδηγείται σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά κατηγορούμενος για «υπεξαίρεση κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υπεξαίρεσε μέσα σε ένα μήνα το ποσό των 800.000 ευρώ.

Η οικονομική αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του προέδρου του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά από τον ανακριτή διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαριώτη ο οποίος είχε βάλει στο μικροσκόπιο του την χρονική περίοδο από το Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 οπότε και αποχώρησε από την θέση του ο κατηγορούμενος.

Τώρα ο κατηγορούμενος καλείται να δώσει εξηγήσεις για έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το οποίο αποκαλύφθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο που είχε διατάξει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Παράλληλα από την δικαιοσύνη ερευνάται και το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρήματα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τις καταγγελίες των υπαλλήλων του αθλητικού κέντρου για μη καταβολή μισθών καθώς και για προβλήματα δυσλειτουργίας.