Σε εξέλιξη βρίσκεται εξέγερση στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενής γεωργιανού κρατούμενου προσπάθησε να περάσει στις φυλακές ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα μια ομάδα γεωργιανών κρατουμένων να αντιδράσει και να προκαλέσει υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 25 κρατούμενοι έχουν γυρίσει μέχρι αυτή την ώρα στα κελιά τους και με τους υπόλοιπους γίνονται διαπραγματεύσεις.

Επί τόπου βρίσκεται εισαγγελέας και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, εκτίμησε πως -όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα- πρόκειται για ένα «τυχαίο γεγονός», που ίσως σχετίζεται και με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν. «Ίσως και με τη γενικότερη κατάσταση στο νοσοκομείο που δεν είναι καθόλου καλή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, δεν είναι τυχαίες οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για τις συνθήκες κράτησης, όταν διαπίστωσε εκτός από τις άσχημες συνθήκες, και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. «Το σύστημα έχει καταρρεύσει και ευτυχώς που τρέχουν δύο νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα», τόνισε.