Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 23χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών για την επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του ανήλικου μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, πριν από ενάμισι χρόνο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία 5-2 έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.
Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η μητέρα και η σύντροφος του νεαρού κατηγορούμενου ξέσπασαν σε λυγμούς.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η εισαγγελέας είχε, επίσης, την άποψη πως ο νεαρός κατηγορούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι η υπόθεση του να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο 23χρονος να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Τέλος οι δικαστές αποφάσισαν ο φάκελος της δικογραφίας να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών της κοπέλας του δράστη, ο ρόλος της οποίας στην υπόθεση καταγράφεται στα sms που αντάλλασσε το ζευγάρι.