Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε οκτώ στελέχη της πολωνικής αστυνομίας με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηριών και κρίσιμων περιστατικών. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τον συντονισμό της εκπαίδευσης είχε η Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da Vinci, «Listen and help – exchange of knowledge and experience in the area of solving the conflict situations peacefully during negotiations».

Ειδικότερα, συμμετείχαν οκτώ πολωνοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με ειδικότητα διαπραγματευτή, από την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Lublin της Πολωνίας.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από έμπειρους αξιωματικούς – διαπραγματευτές της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων σε θέματα αναφορικά με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας και των ενεργειών της Ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις πραγματικών κρίσιμων περιστατικών και μελετών υποθέσεων, ενώ ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή πραγματικής άσκησης σε σενάριο διαπραγμάτευσης σε περιστατικό ομηρίας.

Στην τελετή λήξης της εκπαίδευσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων, Αστυνομικός Διευθυντής Παντελής Κουνελάκης, απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους εκπαιδευόμενους.