Τον δρόμο της ελευθερίας, μετά από οκτώ χρόνια, αναμένεται να διαβεί η Μαρία Τέντα, η οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της, το 2001.

Την Πέμπτη, το Εφετείο Λάρισας ακύρωσε την απόφαση που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα αλλά και σε δεύτερο βαθμό και επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 21 ετών. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Μαρία Τέντα αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Τον Δεκέμβριο του 2001 ο Αχιλλέας Τέντας δολοφονείται από την εραστή της γυναίκας του, ο οποίος πετάει το πτώμα του άτυχου άνδρα σε πηγάδι προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Το πτώμα εντοπίζεται τέσσερις μήνες μετά και το παράνομο ζευγάρι συλλαμβάνεται και οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Η σύζυγος του θύματος, Μαρία Τέντα καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για συνέργεια και σε δύο επιπλέον χρόνια φυλάκισης για σωματική βία, αφού το δικαστήριο έκρινε πως κάθε φορά που είχε «ραντεβού» με τον εραστή της νάρκωνε τον σύζυγό της.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε και ο Νικόλαος Κωτούλας, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.