Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν εννέα άτομα με την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα μπάσκετ που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια.

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι πέντε είναι ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβάσεων σχετικών με εκρηκτικές ύλες και παράβαση των νόμων «περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς» και «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, περίπου ογδόντα άτομα επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούσαν υπηρεσία μέτρων Τάξης και Ασφάλειας στο παραπάνω γυμναστήριο.

Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα ατόμων, αφού απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, βγήκε από το κλειστό γυμναστήριο και επιτέθηκε εκ νέου κατά αυτών, με ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), πετρών, τεμαχίων μαρμάρων, πυροσβεστήρα και άλλων αντικειμένων.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ προσέγγισαν άμεσα στο σημείο και παρά την επίθεση που δέχτηκαν, προέβησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις συμπλοκές.

Στα σημεία των επεισοδίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), μία σιδερογροθιά, ένας πυροσβεστήρας, δύο κράνη μοτοσικλετιστή και μία πέτρα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.