Σκληρός κακοποιός, μέλος κυκλώματος που ευθύνεται για ξυλοδαρμούς, επιθέσεις και ανθρωποκτονίες στη βόρεια Ελλάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην παραλία της Κατερίνης.

Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 26χρονος συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε με ξύλα, κλομπ και αντικείμενα σε δύο αδέλφια από την Ελλάδα, το βράδυ της 19ης Ιουλίου 2009, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα. Το ένα από τα θύματα, ο 32χρονος, εξέπνευσε μετά από ένα μήνα λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που έφερε.

Ο δράστης είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και έναν 37χρονο αλλοδαπό, το πρωί της 30ης Ιουλίου 2010, στην περιοχή των Σφαγείων, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ.

Παράλληλα, εξετάζεται η εμπλοκή του και σε δεύτερη υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2010, σε αγροτική περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε προσωρινά στη Λάρισα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του.