Την επιθυμία του να μην στραφεί εναντίον των απαγωγέων του απέδειξε και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος δεν κατέθεσε ως πολιτική αγωγή κατά των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο «συνδικάτο του εγκλήματος».

Εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη, ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι έχει ήδη συγχωρήσει τους απαγωγείς του και «το γιατί θα το δείτε στη διαδικασία». Η σύζυγός του, ωστόσο, που τον συνόδευε είχε την αντίθετη άποψη. «Τα συναισθήματά μου είναι διαφορετικά, αλλά ο σύζυγός μου έχει την πρώτο λόγο» είπε η Κατερίνα Παναγοπούλου, η γυναίκα που διαπραγματεύτηκε με τους απαγωγείς του εφοπλιστή και τελικά δικαιώθηκε.

Ενδιαφέρον είχε άλλωστε κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο διάλογος του βασικού κατηγορουμένου, του Παναγιώτη Βλαστού με τον πρόεδρο του δικαστηρίου. Όταν ο πρώτος ζήτησε από τους παράγοντες της δίκης να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ο Παναγιώτης Βλαστός παρενέβη και δήλωσε ότι θέλει να δικαστεί δίκαια. «Δεν μπορείτε να λέτε να γίνει γρήγορα η διαδικασία γιατί αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη βγάλει την απόφασή σας», δήλωσε ο βαρυποινίτης και πρόσθεσε πως αν είναι έτσι, είναι καλύτερα να επιστρέψει στο σπίτι του, δηλαδή τις φυλακές.

Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.