Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, προχώρησε η αστυνομία.

Με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα κι έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση, ο 43χρονος -και ένας συνεργός του που αναζητείται- ζητούσαν χρήματα ή τιμαλφή από τα θύματά τους.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα τηλεφωνήματα γίνονταν πρωινές ή απογευματινές ώρες, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τα θύματα μέσα στον ύπνο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο ασύλληπτος δράστης υποστήριζε συνήθως πως το παιδί τους υπέστη έμφραγμα ή κάποιο άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό, οι δράστες επιχείρησαν, μόνο χθες, να εξαπατήσουν επτά ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο 43χρονος στρατιωτικός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που πήγε να παραλάβει, χθες το μεσημέρι, χρήματα από ανυποψίαστο θύμα.

Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς επίσης για πιθανά άλλα θύματα.