Η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 33χρονης εγκύου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο «ξυπνάει» εφιαλτικές μνήμες.
Ύστερα από αλλεπάλληλες διακοπές, η διαδικασία ολοκληρώνεται και οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, επτά γιατροί και δύο μαίες θα μάθουν σήμερα στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος, την απόφαση της δικαιοσύνης.
Η ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, αργά χθες το βράδυ, έγινε σε κλίμα έντασης, ειδικότερα κατά τη διάρκεια των καταθέσεων στενών συγγενών της αδικοχαμένης Μαρίας Βουλγαρίδη που όπως είπαν η 33χρονη ζητούσε βοήθεια αλλά δεν την άκουσε κανείς.
Αγωγή και στο νοσοκομείο
Η οικογένεια της αδικοχαμένης 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη – Θεοδοσάκη, η οποία τον Απρίλιο του 2009 ξεψύχησε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί από τους συγγενείς της ζητάει με αγωγή που κατέθεσε το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Η αγωγή κατά του νοσοκομείου αριθμεί περισσότερες από 190 σελίδες και μέσα από αυτή αποδίδεται στον καθένα από τους κατηγορούμενους ο βαθμός εμπλοκής του στους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο την 33χρονη Μαρία.
Συνολικά η αγωγή στην ανάλυσή της στρέφεται στον καθένα ξεχωριστά.
Αναλυτικότερα πρόκειται για τέσσερις γυναικολόγους ειδικευμένους και ειδικευόμενους, δύο ακτινολόγους (ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος) και δύο μαίες.
Σε απόσπασμα της αγωγής που έχει κατατεθεί αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Επειδή οι παραπάνω υπαίτιοι των παράνομων αξιόποινων υπαίτιων και αδίκων πράξεων και παραλείψεων τυγχάνουν ιατροί, όργανα του εναγόμενου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου νοσοκομείου Βενιζέλειο- Πανάνειο Ηρακλείου, καθώς και επίσης η ιδιώτης γιατρός για τη συγκλίνουσα αμέλεια και ευθύνη της, της οποίας όμως θα στραφούμε αστικώς με αυτοτελή αγωγή ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, οι οποίοι κατά την άσκηση των ενατεθιμένων καθηκόντων τους που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη της συγγενούς μας, δεν επέδειξαν την απαιτούμενη για ιατρό επιμέλεια κατά παράβαση των θεμελιωδών Αρχών της ιατρικής επιστήμης και της κτησθείσας πείρας με αποτέλεσμα να καταλήξει η Μαρία Βουλγαρίδη Θεοδοσάκη».
Πηγή: prismanews.gr