Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης για το κύκλωμα, που δρούσε στην Ελλάδα και διακινούσε μαύρο χρήμα και το οποίο φέρεται να έχει και «πλοκάμια» στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου.

Είπε, ακόμη, ότι σήμερα το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα ομόλογό του, Αθανάσιο Κοκκαλάκη, κατά την οποία ο κ. Κοκκαλάκης τον ενημέρωσε σχετικά με την έρευνα για το θέμα.

«Υπήρχαν ενδείξεις για κύκλωμα με εικονικούς πλειστηριασμούς και ύποπτες δικαστικές αποφάσεις. Το προανακριτικό έργο τέθηκε ενώπιον της εισαγγελίας, όπου χειρίζεται την υπόθεση και με απόφαση του εισαγγελέα δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω έρευνα από πλευράς των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός.

«Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι λειτουργούσε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο για τους σκοπούς της παράνομης δραστηριοποίησής του είχε συστήσει υπεράκτιες εταιρείες» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο στη μέχρι τώρα δικογραφία γίνεται μια αναφορά για το ενδεχόμενο σύστασης μιας τέτοιας εταιρείας και στην Κύπρο, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

«Ως αστυνομία Κύπρου είμαστε σε ετοιμότητα και εάν και εφόσον ζητηθεί, στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής, η συνεισφορά μας προς την κατεύθυνση διενέργειας ανακρίσεων θα ανταποκριθούμε, εφόσον οι ελληνικές αρχές ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και υποβάλουν ένα τέτοιο αίτημα» είπε.