Μετά από συνδυασμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ – Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο «Ράμπο» του ΣΔΟΕ συνελήφθη γιατί ζητούσε φακελάκι 30.000, προκειμένου να κάνει τα «στραβά» μάτια και να μην επιβάλει πρόστιμα για πισίνες. Ο εφοριακός μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, οι οποίοι και αναζητούνται απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας στην Κέρκυρα. Εκεί εντόπισαν τα στοιχεία πολλών ιδιοκτητών που δεν είχαν δηλώσει τις πισίνες τις οποίες είχε «ξεχάσει να δηλώσει και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι Ράμπο επικοινώνησαν με την εταιρεία και ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να ξεχάσουν αυτά που είχαν δει στα αρχεία της.

Την υπόθεση τελικά κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.