Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δύο ύποπτοι για τoν εμπρησμό και τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο υποκατάστημα της Marfin Egnatia Bank στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη και συνεπώς, οι κατηγορίες τους έχουν λάβει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Οι ένας τουλάχιστον εκ των δυο κατηγορουμένων δεν αποκλείεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία από τις ανακριτικές Αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.
Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων, θα αποφασίσουν για τον αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Οι δικαστικές αρχές είχαν καλέσει αρχικά τέσσερα άτομα ως υπόπτους, αλλά κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος.

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών, ενώ σε καταθέσεις, γίνεται αναφορά στην παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός καθοδηγητή, ψηλού άνδρα, ο οποίος, κρατούσε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ.