«Δεν είναι αλήθεια ότι εκδίδομαι στην Ελλάδα. Δεν αποκλείω να μην εκδοθώ ποτέ! Το βρετανικό δικαστήριο την προηγούμενη Πέμπτη έκρινε ότι τα στοιχεία που είχαν στείλει οι ελληνικές αρχές ήταν ελλιπή κι η σχετική διαδικασία αναβλήθηκε επ αόριστον. Δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί δεν πιστεύω ότι θα έχω μια έντιμη δίκη. Θέλω να μείνω στην Αγγλία όπου μπορώ να δουλέψω σαν δικηγόρος ή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τις υπό απέλαση αλλοδαπές».

Αυτό ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο «Βήμα», από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, η 54χρονη ανακρίτρια Αντωνία Ηλία που κατηγορείται για συμμετοχή στο επονομαζόμενο παραδικαστικό κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2004.

Η Αντωνία Ηλία είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στο Λονδίνο, καθώς εις βάρος της εκκρεμούν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα.

Η πρώην δικαστής έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση της στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελεστούν σε βάρος της ποινές φυλάκισης 80 μηνών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, καθώς και πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βρετανία έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας στην Ελλάδα.