Συνελήφθησαν στην Κυψέλη, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τρεις γυναίκες (μία 19χρονη ημεδαπή ηλικίας και δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50 και 40 ετών), οι οποίες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Αναλυτικότερα, απογευματινές ώρες χθες, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος εντόπισαν τις τρείς γυναίκες εντός χώρου στάθμευσης οχημάτων, επί της οδού Σαμοθράκης στη Κυψέλη, να συσκευάζουν σε κιβώτια φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της προανάκρισης που ανέλαβε το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.320 φιάλες με επώνυμες «ετικέτες», που περιείχαν λαθραία ποτά όπως ουίσκι, βότκα, τζίν, κονιάκ και ρούμι.

Οι διαφεύγοντες φόροι από το λαθρεμπόριο ποτών, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 15.700 ευρώ. Τα κατασχεθέντα ποτά θα παραδοθούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή για τον ακριβή προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.