Για απάτη, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 34χρονος Έλληνας.

Η σύλληψη του 34χρονου έγινε έπειτα από καταγγελία ότι άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα Ελληνίδας και προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη, κατάφερε την έκδοση συνολικά δύο προπληρωμένων καρτών, αξίας 100 ευρώ η καθεμία, χωρίς ωστόσο να πάει ποτέ για να τις παραλάβει και να τις πληρώσει.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB STICK) και ένας δρομολογητής (router).

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας δορυφορικός δέκτης σε λειτουργία, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο χωρίς την απαραίτητη ειδική «κάρτα», περιέχοντας παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την χωρίς συνδρομή θέαση τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών.

Επιπλέον, πρόεκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως και 18-10-2012, ο 34χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους περίπου 51.541 ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η συστηματική χρήση προπληρωμένων καρτών, τις οποίες ο δράστης προμηθεύτηκε με απατηλό τρόπο, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και εμπλοκή του σε άλλες συναφείς πράξεις παράνομης συναλλαγής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.