Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει τη προσεχή εβδομάδα, 46χρονος Τούρκος ο οποίος μετέφερε το περασμένο Μάιο στη Ρόδο, από τα απέναντι παράλια, τρεις Γεωργιανούς.
Ο εντοπισμός του αλλοδαπού διακινητή είχε γίνει από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο μάλιστα ο 46χρονος επιχείρησε να αποφύγει, ενώ μετά τη σύλληψη του ασκήθηκαν σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή, από κερδοσκοπία κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια για τις οποίες θα λογοδοτήσει τώρα στη δικαιοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Ροδιακή», βραδινές ώρες της 14ης Μαΐου 2012, Ναυαγοσωστικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού Ιστιοφόρο σκάφος να πλέει με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας.
Ο κυβερνήτης του Ναυαγοσωστικού έδωσε εντολή στον κυβερνήτη του Ιστιοφόρου να ακινητοποιήσει το σκάφος του με αρνητικά αποτελέσματα.
Το Ναυαγοσωστικό κατάφερε να ακινητοποιήσει το Ιστιοφόρο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι 46χρονος αλλοδαπός μετέφερε τρεις αλλοδαπούς (2 άνδρες και 1 γυναίκα) στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.
Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μανδρακίου της Ρόδου ενώ ο 46χρονος είχε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.
Κατά δήλωση των παράνομων μεταναστών είχαν ξεκινήσει από το ΜΑΡΜΑΡΙΣ της Τουρκίας με προορισμό τη Ρόδο.
Τον 46χρονο τους τον υπέδειξε, όπως οι ίδιοι είπαν σύμφωνα με πληροφορίες, συμπατριώτης τους στον οποίο και έδωσαν για την μεταφορά τους αυτή, 1000 ευρώ έκαστος. Πάντως από τη πλευρά του ο Τούρκος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως εκείνος απλώς έκανε μία εξυπηρέτηση και μετέφερε τους Γεωργιανούς χωρίς όμως να γνωρίζει ότι δεν κατέχουν νόμιμα έγγραφα.
Ένας από τους παράνομους αλλοδαπούς διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε το μπλέξιμό του στην υπόθεση, στην καλή του θέληση να εξυπηρετήσει τον ξάδερφο της Γεωργιανής φίλης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος είπε πως έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανοκίνητων οχημάτων και από το 2005 έχει ανοίξει δικό του συνεργείο δίπλα στη μαρίνα του Μαρμαρίς. Είναι διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, ένα εκ των οποίων ανήλικο και διαμένει μαζί του και με την ηλικιωμένη μητέρα του. Εδώ και ένα χρόνο διατηρεί δεσμό με 35χρονη Γεωργιανή η οποία ωστόσο πριν ένα μήνα απελάθηκε από την Τουρκία.
Ο 46χρονος είπε επίσης πως το 2011 αγόρασε ένα σκάφος το οποίο κοστίζει 45.000 ευρώ και έκανε συμφωνία να δίνει τα χρήματα σταδιακά. Για το λόγο αυτό και μετέβη στο Τσιφλίκ προκειμένου να δώσει μία ακόμη δόση του σκάφους. Εκεί συνάντησε τον ξάδερφο της φίλης του ο οποίος και του είπε πως επρόκειτο άμεσα να πάει στη Γεωργία για να βοηθήσει την 35χρονη να επιστρέψει στη Τουρκία για να παντρευτούν.
Ο Γεωργιανός του τόνισε πως για αυτήν την εξυπηρέτηση δεν θέλει χρήματα όμως θα ήθελε να μεταφέρει ο 46χρονος τρεις ομοεθνείς του από το Τσιφλίκ στη Ρόδο. Ο 46χρονος είπε ότι δέχτηκε προκειμένου έτσι να κάνει ότι ήταν δυνατόν για την επιστροφή της αγαπημένης του.
Σε ότι αφορά τα φώτα του σκάφους που ήταν σβησμένα, ο 46χρονος δήλωσε πως λίγο πριν φθάσουν στο λιμάνι της Ρόδου του παρουσιάστηκε πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά τα οποία και άρχισε να επισκευάζει, όχι όμως πως ταξίδευε με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας όπως φέρεται στη δικογραφία.
Τέλος αναφορικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στη κατοχή του, είπε πως επρόκειτο για τη δόση του σκάφους που αγόρασε, και πως τα όποια χρήματα έδωσαν για τη μεταφορά τους οι Γεωργιανοί αυτό το έκαναν με συμπατριώτη τους και όχι με τον ίδιο, όπως εξάλλου και οι τρεις αλλοδαποί αναφέρουν στις καταθέσεις τους.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία, ο 46χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.