Την ερχόμενη Παρασκευή θα καθίσουν στο «σκαμνί» του Μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης δύο Ηρακλειώτες ηλικίας 49 και 42 ετών και τρεις Σύροι, 33, 25 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του 98χρονου συνταξιούχου αστυνομικού Γιώργου Θεοδωρουλάκη, μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο, το Μάιο του 2011.

Οι κρατούμενοι, που είναι ήδη προφυλακισμένοι, φέρονται να μπήκαν, μέρα – μεσημέρι, στο σπίτι του υπερήλικα με σκοπό την κλοπή, όμως ο θόρυβος από ένα αντικείμενο που έπεσε κάτω, ξύπνησε τον 98χρονο από το μεσημεριανό του ύπνο και τον έφερε τετ-α-τετ με τους ληστές, οι οποίοι τον έδεσαν και τον φίμωσαν, προκαλώντας του ασφυξία.

Οι δύο Ηρακλειώτες αρνούνται κάθε εμπλοκή στην φρικτή υπόθεση, ωστόσο είχαν χαρακτηριστεί από την Αστυνομία ως «ηθικοί αυτουργοί» της δολοφονίας του γέροντα μαζί με τον 33χρονο Σύρο.

Ο 42χρονος ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη άδικα στην υπόθεση και ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε τα σχέδια των συγκατηγορουμένων του. Του ζήτησαν, όπως υποστηρίζει, να τους εξυπηρετήσει και να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο Βενεράτο δήθεν για να κλείσουν μία δουλειά για τον ελαιοχρωματισμό ενός σπιτιού.

Κάθε εμπλοκή με το έγκλημα αρνείται και ο 49χρονος, τον οποίο ωστόσο «στοχοποιούν» οι απολογίες των τριών αλλοδαπών συγκατηγορουμένων του.

Οι αλλοδαποί τον «καρφώνουν» ως τον άνθρωπο που έδωσε την πληροφορία για τον παππού και τα λεφτά που είχε στο σπίτι.

Υποστηρίζουν ότι είχε λάβει μέρος στις «διερευνητικές επισκέψεις» που έγιναν στο χωριό πριν από το έγκλημα, ωστόσο την επίμαχη ημέρα δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικού του προσώπου.

Πηγή: cretalive.gr