Την απόφαση να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έλαβαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς η Διοίκηση τούς υποσχέθηκε την αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους μέσα στο μήνα.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο Βόλου, χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Βόλου έλαβαν έγγραφο από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, με το οποίο τους ενημέρωνε πως θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών τους για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο μέσα στο Σεπτέμβριο.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Παναγιώτη Δαριώτη λήφθηκε η απόφαση για αναστολή της επίσχεσης που σχεδιαζόταν να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

«Ως κίνηση καλής θέλησης αποφασίσαμε να αναστείλουμε την επίσχεση. Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε επειδή κατανοούμε πως η δουλειά μας είναι σημαντική και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο εάν δεν μας καταβάλουν τα χρήματά μας μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η απόφασή μας για επίσχεση θα γίνει πράξη», σχολίασε ο κ. Δαριώτης.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η υπόσχεση της Διοίκησης αφορά μόνο στην καταβολή των εξαιρέσιμων δεδουλευμένων και όχι των εκτός έδρας, χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους από τον Οκτώβριο του 2009.