Τα επιχειρήματά της, που αφορούν στην ανάγκη διατήρησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν τα ελάχιστα όρια διασφάλισης εργασιακών δικαιωμάτων όχι μόνον των εργαζομένων στις τράπεζες αλλά και γενικότερα, θα αναπτύξει η ΟΤΟΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο αύριο το πρωί στο υπουργείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ θα εξηγήσει στον υπουργό Εργασίας την ανάγκη διατήρησης της ομαλότητας του πιστωτικού συστήματος ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η οποία διασφαλίζεται και μέσα από τη λειτουργία του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που δεν επιτρέπει τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών.

Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ στον υπουργό Εργασίας γίνεται μετά από πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και με αφορμή αναφορές που υπήρξαν, τόσο στο μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, όσο και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ θα θυμίσει στον υπ. Εργασίας τις αναφορές του Πρωθυπουργού τον περασμένο Αύγουστο (2009), αλλά και την τοποθέτησή του στα εγκαίνια της περυσινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβρης 2009), που αφορούσαν στην υπεράσπιση του θεσμού των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων ως στοιχείο που διασφαλίζει τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων – εργοδοτών.

Για το θέμα αυτό και στο πλαίσιο απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ έγινε σήμερα συνάντηση του Προεδρείου της ΟΤΟΕ με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπου συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα και συμφωνήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, νομικό και συνδικαλιστικό), προκειμένου το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά να υπερασπιστεί τη λειτουργία και τη διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στο σύνολό τους.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ θα επιμείνει και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου ο θεσμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων να συνεχίσει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο διασφάλισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, της προστασίας του εισοδήματός τους, αλλά και της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος.