Στον ανακριτή του Βόλου οδηγήθηκε και απολογήθηκε ο άνδρας που κατηγορείται για την ένοπλη ληστεία στην Αλόννησο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 38χρονος ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο αρνείται κάθε κατηγορία περί ανθρωποκτονιών σε υποθέσεις του παρελθόντος με τις οποίες τον συσχετίζουν ενώ υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στη ληστεία λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγήθηκε η οικογένειά του.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του Δημητρίου Μπαλτά, δήλωσε: «Ο εντολέας μου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την οργάνωση, σχεδιασμό και εκτέλεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο. Αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει ή να τραυματίσει αστυνομικούς ή αθώους πολίτες. Μου ζήτησε να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις του παρελθόντος που αφορούν δολοφονίες ή πληρωμένα συμβόλαια. Τέλος, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία της πράξεώς του, ανέφερε ότι αιτία της διαπράξεως του αδικήματος υπήρξε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του με ένα ανήλικο παιδί 11 μηνών, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία μέριμνα για τις οικογένειες των κρατουμένων και για μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουν μία έντιμη ζωή μετά την αποφυλάκισή τους».