Σε αργία έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης μια δικαστική λειτουργό, που έχει το βαθμό του εφέτη, ύστερα από σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί πρόσφατα από την εισαγγελία εφετών σε βάρος προσώπων που φέρονται ως μέλη της αποκαλούμενης «μαφίας των ακινήτων», που επιχειρούσε με παράνομους τρόπους να αποσπάσει διάφορα ακίνητα μεγάλης αξίας.
Η εφέτης αντιμετωπίζει κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι σύζυγος δικηγόρου που κατηγορείται στην ίδια υπόθεση για περισσότερα αδικήματα, όπως και άλλα μέλη της ίδιας ομάδας.
Οι διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 20 ατόμων, ασκήθηκαν έπειτα από σχετική έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αποκαλυπτικούς τηλεφωνικούς διαλόγους τους οποίους κατέγραψε ο «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ.
Παράλληλα, το ΑΔΣ έκανε δεκτό αίτημα αναβολής προέδρου Εφετών για τον οποίο επίσης υπήρξε ερώτημα για το αν θα πρέπει να τεθεί σε αργία. Το ερώτημα για τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό τέθηκε με αφορμή και πάλι το σκέλος των ερευνών που διενήργησε ο Ι. Ντογιάκος σχετικά με καταγγελίες επιχειρηματία, ότι ο πρόεδρος Εφετών είχε ζητήσει χρηματικά ποσά προκειμένου να τον απαλλάξει.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΔΣ δέχθηκε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία εισαγγελέας που κατηγορείται ότι καθυστέρησε δικογραφία σε βάρος δημάρχου στη Δυτική Ελλάδα προς όφελός του.
Επίσης, το δρόμο της αργίας παίρνει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, Διοικητική Πρωτοδίκης σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά τη γονική παροχή μικρού διαμερίσματος που έκανε προς τη δικαστή η μητέρα της. Όμως, η μητέρα της δικαστού καταδικάστηκε για κατάχρηση σημαντικού ποσού (περίπου 1 εκατ. ευρώ) κατά την απασχόληση της σε φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Η γονική παροχή στάθηκε αιτία να διωχθεί η Πρωτοδίκης (υπηρετεί σε Διοικητικό Πρωτοδικείο της κεντρικής Ελλάδας), σύμφωνα με τη νεότερη αυστηρή νομοθεσία που αντιμετωπίζει ως ξέπλυμα τη μεταβίβαση ακινήτου που αγοράστηκε με καταχρασθέντα χρήματα. Η ανάκριση θα ερευνήσει εάν η δικαστής γνώριζε τη μη νόμιμη προέλευση των χρημάτων για το διαμέρισμα που της μεταβιβάστηκε.
Πηγή: ΑΜΠΕ