Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συνελήφθησαν δύο ‘Ελληνες, ένας 46χρονος και μια 49χρονη, καθώς και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20, 26 και 37 ετών.

Ειδικότερα σήμερα, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κλειστό, εκείνη την ώρα, εστιατόριο στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο 26χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 130 κιλών και 585 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν επίσης δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 46 και 49 ετών αντίστοιχα και ένας 37χρονος Αλβανός, οι οποίοι με άλλο αυτοκίνητο διευκόλυναν, ως προπομποί, τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.