Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου. Στο εθνικό οδικό δίκτυο του νομού παρατηρήθηκαν πολλά σημεία-παγίδες για τους οδηγούς. Το μοιραίο όχημα πριν τυλιχτεί στις φλόγες, προσέκρουσε στο κράσπεδο υφιστάμενης γέφυρας, το οποίο και εφάπτεται με τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης.

Το κράσπεδο, όπως τονίστηκε, σηκώνεται σε ύψος 50 εκατοστών μέσα στο οδόστρωμα της εθνικής οδού και αναμφίβολα αποτελεί μια παγίδα θανάτου. Ο πρόεδρος του σωματείου, Λευτέρης Μιχελάκης, επισκέφθηκε την εισαγγελία με ένα φάκελο με στοιχεία και φωτογραφίες, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης απουσίαζε από το γραφείο του, αλλά ο φάκελος κατατέθηκε στη γραμματεία, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την έρευνα του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Μιχελάκη στο σημείο του δυστυχήματος το όριο ταχύτητας είναι 110 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει, όταν ένα αυτοκίνητο με την ταχύτητα αυτή έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο κράσπεδο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.