Η φτώχεια, χτυπά όλο και περισσότερα νοικοκυριά και στον Έβρο, ενώ επεκτείνεται και σε κοινωνικές ομάδες που πριν από λίγα χρόνια δεν αντιμετώπιζαν συνθήκες πίεσης.

Οι κοινωνικές δομές του νομού και του δήμου που απευθύνονταν κυρίως σε μουσουλμάνους πολίτες και σε πρόσφυγες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σημειώνει η εφημερίδα «Γνώμη».

Για το δήμο της Αλεξανδρούπολης η εικόνα είναι θλιβερή, καθώς τα αιτήματα στο «Πολυκοινωνικό» του Δήμου, αυξάνουν ραγδαία ενώ την ίδια ώρα η συγκεκριμένη δομή αδυνατεί να ανταποκριθεί.

«Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μεγαλώνουν τα προβλήματα της κοινωνικής πρόνοιας. Το «Πολυκοινωνικό» ως φορέας υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων είναι δέκτης πολλών αιτημάτων για σίτιση, για το κοινωνικό παντοπωλείο, για ένδυση και υπόδηση, ενώ υπάρχει μεγάλη αδυναμία πληρωμής λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 215 άτομα για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και για την περιοχή των Φερών 115 τα οποίοι σιτίζονται, ενώ δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αιτήσεις που αυξάνονται ραγδαία» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα ο πρώην πρόεδρος του «Πολυκοινωνικού» κ. Χρήστος Κατσαντούρα.