Σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο «πιστολέρο» του Εφετείου.
Ο 44χρονος, συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και απείθεια αφέθηκε ελεύθερος.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως με την πράξη του ήθελε να δηλώσει τον θυμό του για το γεγονός ότι πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του ανιψιού του δεν έχει βρεθεί το πτώμα του.
«Ήθελα να δηλώσω τον θυμό μου. Τον Μάριο ψάχνουμε 5 χρόνια να τον βρούμε. Περιμέναμε μία δικαιοσύνη, να μάθουμε πού είναι ο Μάριος» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόεδρος: Ακόμα και με την αναβολή (σ.σ. της δίκης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας) στη φυλακή δεν θα παρέμεναν οι κατηγορούμενοι; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;
Κατηγορούμενος: Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά η ξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα καντήλι για το κοπέλι της.
Ο 44χρονος υποστήριξε πως δεν έβαλε μέσα στο χώρο του Εφετείου το τσαντάκι με το όπλο το οποίο, όπως είπε, είχε αγοράσει από έναν άγνωστο Αλβανό στην Κρήτη.
«Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε την πατρίδα τη θρησκεία και την οικογένεια. Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε στην Κρήτη. Είχα βρει το όπλο από έναν άγνωστο Αλβανό στην Κρήτη, όχι για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά για να το έχω σε γάμους κλπ.» τόνισε ενώ αναφερόμενος στη στιγμή της σύλληψης του ισχυρίστηκε πως δεν προσπάθησε να ξεφύγει από τον αστυνομικό. «Δεν προέβαλα αντίσταση, απλά δεν ήθελα να πέσω κάτω. Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ
Νωρίτερα , στο δικαστήριο κατέθεσε η θεία του Μάριου και εξαδέλφη του κατηγορούμενου η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου έξω από το Εφετείο.
«Ξαφνικά ακούω μπαμ μπαμ, βλέπω ένα χέρι ψηλά να πυροβολεί. Έμεινα άναυδη, του είπα “τι έκανες;”. Μετά έφυγε σιγά-σιγά. Βλέπω δυο αστυνομικούς να τρέχουν και πάνε και είδα να γίνεται. εμπλοκή με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα αν έσπρωξε κάποιον, ήμουν ταραγμένη» είπε η μάρτυρας.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία ενώ ζήτησε να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα τρία πρώτα αδικήματα ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια.
Μαρία Ζαχαροπούλου