Ένας 43χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Μεσολόγγι, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο 43χρονος μετέφερε παράνομους μετανάστες σε ακτή της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, τον εντόπισαν να οδηγεί ένα φορτηγό.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι ο 43χρονος πέντε μέρες πριν, είχε προσυμφωνησει με έναν Ιρακινό, ο οποίος αναζητείται, να τον μεταφέρει από την Αθήνα στον Αστακό Μεσολογγίου, προκειμένου επιβιβαστεί σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.

Ο 43χρονος πραγματοποιησε τη συγκεκριμένη μεταφορά του αλλοδαπού, ενώ κατά τη διαδρομή παρέλαβε από το Αιτωλικό Μεσολογγίου άλλους έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε στον Αστακό.

Παράλληλα οι λιμενικές αρχές του Μεσολογγίου το ίδιο βράδυ εντόπισαν ένα σκάφος αγκυροβολημένο, στα ανοικτά πλησίον του Αστακου και συνέλαβαν τρεις διακινητές και 88 μη νόμιμους μετανάστες.

Ο 43χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε στις Λιμενικές Αρχές για συσχέτιση των δυο υποθέσεων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλεφωνά καθώς και το φορτηγό που οδηγούσε, ως μέσα που χρησιμοποιούσε για τη διευκόλυνση μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.