Στα ίχνη σπείρας Αλβανών, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία διαρρήξεων αλλά και σε υπόθεση δολοφονίας, βρίσκεται η αστυνομία.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, οι οποίοι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που βρίσκεται πίσω από 26 κλοπές σε σπίτια, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Μεσσηνίας.

Ένας εκ των τριών κακοποιών, μάλιστα, είχε δολοφονήσει τον περασμένο Απρίλιο έναν 75χρονο στον Πύργο Βοιωτίας, πυροβολώντας τον εξ επαφής, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, κατά τη διάρκεια ληστείας. Ένας άλλος από τους ληστές τραυμάτισε ελαφρά, χτυπώντας με σφυρί στο κεφάλι την 70χρονη σύζυγο του θύματος.

Εκτός από τη δολοφονική επίθεση, τα μέλη της συμμορίας είχαν πρωταγωνιστήσει και σε άγρια καταδίωξη στις 9 Απριλίου και πάλι στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, μετά από τρεις κλοπές που είχαν διαπράξει σε σπίτια στη Μεσσηνία, απ’ όπου διέφυγαν με το ΙΧ του τελευταίου ιδιοκτήτη, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην Αλίαρτο, ακολούθησε καταδίωξη, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν, εγκαταλείποντας το όχημα.