«Δεν είναι ούτε “δράκος”, ούτε βιαστής, είναι άρρωστος» τόνισε ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου για τις επιθέσεις σε βάρος έξι γυναικών στο Μαρούσι, αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισής του που ακολούθησε την απολογία του νεαρού στον 27ο τακτικό ανακριτή.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Ράπτης, «και ο κατηγορούμενος και η οικογένεια του κατηγορούμενου ζητούν πραγματική συγνώμη, χίλιες φορές συγνώμη από τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν ό,τι υπέστησαν. Ανέμενα την απόφαση αυτή της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θεωρώ ότι δεν επηρεάζεται από τη δημοσιότητα την οποία πήρε το θέμα και έπρεπε να πάρει γιατί είναι ένα θέμα που έχει κοινωνικό αντίκτυπο».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Ράπτης σημείωσε: «Πιστεύω όμως ότι προσδώσατε στον συγκριμένο κατηγορούμενο τον τίτλο “δράκος”. “Δράκος” και “βιαστής” δεν είναι. Μάλιστα, προσπάθησε να συνδεθεί η όποια δράση του με τη δολοφονία και τη σεξουαλική κακοποίηση της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Ο “δράκος” κυκλοφορεί σήμερα ανάμεσά μας γιατί αυτός το οποίο έκανε ό,τι έκανε στην κ. Αγραφιώτου είναι σήμερα ελεύθερος. Δεν έχει καμία σχέση ο εντολέας μου με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για αυτά τα οποία έκανε θα λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πάνω από όλα όμως δεν είναι ούτε “δράκος”, ούτε βιαστής, είναι άρρωστος. Διετάχθη από τον κ. ανακριτή διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Θα μεταχθεί σήμερα κιόλας στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού και μετά την πραγματογνωμοσύνη θα μεταχθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Ταυτόχρονα ο κατηγορούμενος υπέβαλε και αίτημα να εξεταστεί και από δικό του τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα είναι ο κ. Δημήτριος Σούρας και θα κάνει και αυτός τη δική του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για να καταλήξουμε σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα».

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στις επιθέσεις σε βάρος των γυναικών, ο δικηγόρος του 30χρονου εξήγησε πως «ήταν συναισθηματικά πιεσμένος, τελούσε σε σύγχυση, δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα κατά τη χρονική διάρκεια των συγκεκριμένων επιθέσεων. Αυτές οι επιθέσεις έγιναν, όπως δήλωσε στον ανακριτή, μόνο και μόνο για να μειώσει το γυναικείο φύλο. Είχε μακροχρόνια σχέση με μία γυναίκα, την ερωτεύτηκε παράφορα, τον εκμεταλλεύτηκε, χωρίσανε –φυσική κατάληξη διότι η συγκεκριμένη ήταν και ελευθέρων ηθών- του έφαγε κάποια χρήματα, τον εκμεταλλεύτηκε και τον παράτησε. Δυστυχώς δεν το είπα αυτό σε κανέναν, είχε μία συναισθηματική πίεση και αυτό το πράγμα τον έκανε να πέσει σε μία κατάθλιψη. Ενεργούσε λοιπόν κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι για να βιάσει τις γυναίκες, αλλά για να μειώσει το γυναικείο φύλο».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος