Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύου, Δημήτρη Ρέππα παραθέτοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο η απεργία των Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων σε μια περίοδο με την υψηλότερη ζήτηση.

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ ζητά τη συνδρομή του υπουργείου, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων του, προκειμένου να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα και η λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, ειδικά σε μία χρονιά που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΦΥΜΕΝ είναι το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων των εταιριών εμφιαλώσεως φυσικού μεταλλικού νερού. Μέλη του είναι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν το 70% της συνολικής κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που εκπροσωπεί, είναι μικρομεσαίες.